tirsdag 10. mars 2009

The Funeral
Band of Horses

Band of Horses er et amerikansk indie rock band som er opprettet i Seattle i 2004. Bandet ble startet av Ben Bridwell (gitar, vokal) og Mat Brooke (gitar) etter at deres tidligere band Carissa's Wierd ble oppløst. De fikk raskt stor framgang og fikk platekontrakt med Sup Pop etter at de på egenhånd hadde gitt ut en EP i 2005. De har fortsatt platekontrakt her. Joe Arnone ble medlem i februar 2006. Albumet ”Everything all the time” inneholder sangen ”The Funeral” , dette albumet kom ut I 2006.


Det er vanskelig og si noe om miljøet i musikkvideoen. Den starter ved at en mann kjører alene i en bil og etter dette blir han sittende på en bar. Etter en stund, setter han seg i bilen for å kjøre igjen. Han sovnet etter hvert bak rattet og krasjer med en trailer.

I filmen er det ingen personer som synger. Sangen er på en måte beskrivelsen til handlinga. Hele videoen handler egentlig om mannen som drikker seg full, fyllekjører og krasjer.

I filmen ser vi noen få personer. Det er mannen det hele handler om, servitøren og et par andre som også sitter på baren, men disse ser vi ikke så mye til. Det er hele tiden fokusert på den ene mannen.

Hele musikkvideoen går i sort hvitt. Jeg syntes det passer bra til denne sangen, og handlinga i og med at det er ganske tragisk. Det vises også at dettte skjer tidlig på dagen siden man blir litt blenda av sollyset som kommer inn i bilen når han kjører. Det blir filmet bort på et skilt der det står ”bar” og her stobber han og går inn. Inne på baren sitter det flere mennesker og drikker for seg selv, ingen ser ut til å snakke sammen. Vi ser også at det blir tatt på musikk. De filmer nærme på både den spilleren og på det han bestiller i baren på denne måten ser vi jo hva det handler om og hva som skjer. Etter dette blir kameraet vendt ned mot beina til mannen, så man ser tydelig at han er ustø på beina. Han går og setter seg i bilen og kjører. Det blir da filmet en mann som sitter i en trailer og så krasjer de. Filmen slutter med dette. Etter at jeg så musikk videoen skjønte jeg mer av handlinga i sangen.




Slik er kvaliteten igjennom hele filmen.
Dette syntes jeg er med på å gjøre stemninga tristere.

Repetisjonsoppgaver kapittel 17

Oppgave 1
Kommunikasjoner er samferdselsmiddel som busser, båter, tog og fly, men også et nettverk som post-, tele, og datasamband. Det handler om det som er felles, og dets om er bundet sammen. Det betyr å meddele eller holde kontakt med.

Oppgave 2
Massekommunikasjon er enveis, offentlig, profesjonell sender, krever medium, mange mottakere, lite eller ingen tilbakemelding. Eks: TV.
Personlig mediert kommunikasjon er veksling mellom å være sender og mottaker, blanding av privat og offentlig, blanding av amatører og profesjonelle sendere, krever et medium, varierende mottaker kanal, anledning til tilbakemelding. Eks: en klasse, nettby.
Personlig kommunikasjon er toveis, privat, ikke-profesjonell sender, krever ikke et medium, en eller flere mottakere, kontinuerlig tilbakemelding. Eks. to venner som snakker sammen.

Oppgave 4
Kontekst er den sammenhengen kommunikasjonen skjer i.

Repetisjonsoppgaver kapittel 14

Oppgave 1
I 1933 var Norsk Rikskringkastning etablert gjennom en egen lov. Staten fikk monopol på radioen ved at de kjøpte opp kringkastningsstasjonene til Bergen, Tromsø, Ålesund og Kristiania. Slik ble radioen et offentlig monopol, regulert gjennom kringkastningsloven.

Oppgave 2
Ting som kjennetegner norske filmer fra 1920 – tallet er at de er i svart/hvitt og er stumfilm, de handlet også ofte om bonderomantikk og bygdesamfunn.. ”Fante – Anne” er en norsk film fra 1920. Den innleder en nasjonalromantisk periode i norsk film, den er tatt opp i miljøet i Våga. Den var en stor suksess. Og selv om handlingen var veldig enkel og handlingen løst sammensatt og det filmatiske lite utviklet, var den betydelig bedre enn tidligere norske filmer. Senere ble filmene gradvis bedre. Man fant nye og bedre måter å filme på og historiene ble også bedre.

Oppgave 3
Det var den økonomiske støtten fra partiene som gjorde at ikke flere aviser ble lagt ned. Støtten reddet trolig halvparten av partiavisene fra nedleggelse

Repetisjonsoppgaver kapittel 12

Oppgave 1
Pressa ble modernisert på slutten av 1800 – tallet fordi telegrafen gjorde det raskere å få og sende nyheter som ellers ville tatt dager eller uker å få tak i og sendt videre. Førte til en stor etterspørsel etter telegrafer. Denne større etterspørselen førte til en ny type institusjoner; telegrambyrå. Disse kom i mange av de store byene i Europa, Norge fikk også sitt eget telegrambyrå i Christiania. Av dette fikk avisene et sterkere nyhetspreg og det økte også interessen for politikk. På hvilken måte ble pressen modernisert mot slutten av 1800-tallet? Telefon ble viktige kilder til innholdet i avisene. Det dyre tekstilpapiret ble utover på 1860-tallet erstattet av billig tremassepapir. Papiret ble etter hvert levert i store ruller, som i sin tur gjorde trykkinga mer effektiv sammen med dampdrevne presser. I 1880-årene kom også rotasjonspressa. Siden de store avisene fornyet utstyret sitt, ble det gamle utstyret tilgjengelig for de mange nye avisene som kom i gang rundt omkring i landet. Med de mange avisene ble det også ei profesjonalisering hvor redaktører og journalister kom til som nye yrkesgrupper. Distribusjon av aviser og publikasjoner ble stadig bedre gjennom de nye kommunikasjonsmidlene. Elektrisiteten gjorde det lettere å lese på kveldstid. Lesestoffet ble mer tilgjengelig gjennom kiosker. Det kom partiaviser. Pressen ble en viktig faktor i utviklinga av demokratiet i Norge.

Oppgave 2
Den første samiske avisen, «Muittalægje», ble utgitt i 1873 - 75.

Oppgave 3
Filmsensuren ble etablert i Norge med “Kinoloven” av 1913. Dette var resultat av en tre år lang kampanje ført av lærere og sedelighetsforeninger. På denne tiden var man spesielt engstelige for at barn og unge ville ta etter det som skjedde på lerretet. Skapsprengninger og andre «forbryterknep» var spesielt skremmende: Hva om det nye mediet fikk lurt barna inn i en kriminell løpebane? Parallelt kom også debatten om filmenes innhold. Mange lærere hevdet at filmen hadde en negativ effekt på elevenes læreevne og oppdragelse. I 1913 vedtok Stortinget “Kinoloven”, og etablerte Statens filmkontroll som skulle godkjenne alle filmer som ble vist på kino.

- §8 De sakkyndige må ikke godkjenne billeder, hvis forevisning de mener vilde stride mot lov eller krenke ærbarhet eller virke forrående eller moralsk nedbrytende.
fra Kinoloven av 1913
Konsekvensene med dette var sensur av alle filmer før de ble vist på kinoen. Filmen ble dermed eneste mediet med statlig forhåndssensur.

Repetisjonsoppgaver kapittel 11

Spørsmål 1
Ytringsfrihet er retten til å gi uttrykk for meninger om politikk, religion, moral og alle andre forhold i skrift, tale og andre uttrykksformer fritt.

Spørsmål 2
Den første avisen i Norge kom i 1763 og ble utgitt av Samuel Conrad Schwatch. Adresseavisen ble utgitt i 1767 av Trondheim Adressekontor.

Spørsmål 3
Offentlighet er en arena der private mennesker kan møtes og diskutere saker som gjelder fellesskapet.

Repetisjonsoppgaver kapittel 10

Spørsmål 1
Med teknologisk determinisme mener vi når man ser utviklingen av teknologien som den viktigste faktoren bak endringer i samfunnet.

Spørsmål 2
Periodiske publikasjoner er utgivinger som kommer med faste mellomrom, enten det er hver måned, hver uke eller hver dag.

Spørsmål 3
Når vi snakker om når den norske mediehistorien startet, sier vi at den startet da vi fikk innført trykkerikunsten i Norge, som var i 1643. Men siden vi i Norge leste utenlandske aviser lenge før vi fikk egne, så er det mange so m regner den norske mediehistorien for å ha startet mye tidligere.

Spørsmål 4
De første avisene kom til verden på 1600-tallet i Europa. Den første avisen var den nederlandske Nieuwe Tijdinghe, den kom ut i 1605.